NEXT DIRECTORY SÄKERHETS-, COOKIE- OCH SEKRETESSPOLICY

Vad är cookies?

Cookies är små textfiler som lagras på din dator, telefon eller annan enhet med internetanslutning när du besöker Next-webbplatsen. De är inte skadliga och innehåller ingen konfidentiell information som din hemadress, ditt födelsedatum eller dina kreditkortsuppgifter. Cookies är viktiga för vår webbplats. Vissa cookies krävs för att du ska kunna interagera med webbplatsen medan andra cookies gör det möjligt för oss att ge dig en bättre, personlig webbupplevelse. Genom att använda webbplatsen godkänner du även att dessa cookies används.

Cookies används på webbplatsen i följande syften:

  1. För att du ska kunna logga in på ditt Next Directory-konto och använda funktionerna på "Mitt konto", som orderinformation, genomföra betalningar och se utdrag, på ett säkert sätt.
  2. För att spara innehållet i din varukorg medan du surfar runt på webbplatsen och för att slutföra en beställning.
  3. För att registrera vilka delar av webbplatsen som du besökt, vilka produkter du har tittat på och hur lång tid ditt besök på sidan tog samt vilka produkter du har köpt. Next använder informationen för att göra webbplatsen mer användarvänlig, utveckla webbplatsens design och kontinuerligt förbättra kvaliteten på de tjänster vi erbjuder.
  4. För att fördela besökare på webbplatsen jämnt över plattformar, så att innehållet visas så snabbt som möjligt.
Vi ger dig även möjlighet att dela din upplevelse på vår webbplats via sociala medier som Facebook och Twitter. Genom att använda dessa funktioner godkänner du även cookies från dess leverantörer. Du hittar mer information om hur dessa leverantörer använder cookies på deras webbplatser.

Är cookies säkra?

Ja. Informationen som lagras i cookies är säker och anonym. De innehåller ingen information som kan identifiera dig som person och ditt konto hålls alltid säkert. Du hittar mer information om cookies på www.allaboutcookies.org och www.youronlinechoices.eu. Du hittar en video om cookies på www.google.co.uk/goodtoknow/data-on-the-web/cookies.

Kan jag stänga av cookies?

Next använder cookies för att se till att de tjänster vi erbjuder våra webbkunder håller högsta möjliga kvalitet. Men som en del av vår sekretess- och säkerhetspolicy måste du godkänna att de används. Om du vill ta tillbaka ditt godkännande eller meddelas varje gång en cookie ska användas kan du ändra inställningarna i din webbläsare för att hindra oss från att lagra cookies på din dators hårddisk. Du hittar mer information om hur du stänger av cookies på din webbläsares Hjälp-flik i menyfältet. Tänk på att din upplevelse på webbplatsen försämras markant och att vissa viktiga funktioner, inklusive (men inte begränsat till) att lägga saker i din varukorg och komma åt ditt konto, inte fungerar alls om du inte godkänner cookies.

Vår användning av annonsspårning

Vi låter även utvalda tredje parter som deltar i marknadsföringsprogram med oss placera cookies när du använder vår webbplats. Dessa cookies låter oss övervaka vilka annonser du ser och klickar på för att komma till vår webbplats. I dagsläget använder vi två företag för detta och du kan se deras sekretesspolicyer på följande adresser:

  1. Mediaplex: www.mediaplex.com/mojo-privacy-statement
  2. DoubleClick: www.google.com/policies/privacy/

Dessa cookies är lika säkra som de som används när du besöker vår webbplats och ingen av dessa tredje parter samlar in personuppgifter som kan användas för att identifiera individuella kunder. Next tar inget ansvar för innehåll eller sekretesspolicyer tillhörande tredje part eller andra webbplatser.

Säkerhet

Next Directory tar webbsäkerhet på stort allvar och använder registrerade säkra webbplatser enligt certifieringsorganet Verisign.
Hur skyddar vi dina uppgifter?

Vi använder servercertifikat (som även kallas digitala certifikat) för att se till att din identitet hålls säker och av SSL (Secure Sockets Layer) för att kryptera dataöverföringar.

Om du vill kontrollera våra certifikat/vår säkerhet kan du göra det på följande sätt:

Från din webbläsare när du befinner dig på webbplatsen:
Microsoft Internet Explorer 4 eller senare
Klicka på det guldfärgade hänglåset längst ner till höger i din webbläsare för att visa information om webbplatsens digitala ID.

Mozilla Firefox
Klicka på det gula hänglåset längst ner till vänster i din webbläsare för att visa säkerhetsinformationen.

Opera
Klicka på hänglåset i webbläsarens adressfält för att visa säkerhetsinformationen.

På Verisigns webbplats
På VeriSigns webbplats kan du kontrollera om våra webbsidor är säkra. Validera vår säkra server. Du kan även klicka på logotypen för VeriSign Secured® på säkra sidor på nextdirect.com.

Säkerhetsåtgärderna som beskrivs ovan är bara några av de administrativa, tekniska och fysiska åtgärder vi vidtar för att skydda dina personuppgifter. Men Internet är öppet av sin natur, så vi kan aldrig garantera säkerheten fullt ut och du bör vara medveten om att vi inte kan garantera att dina personuppgifter är säkra trots de åtgärder vi vidtar.

Sekretess

Next åtar sig att följa dataskyddslagen Data Protection Act 1998 och har publicerat denna guide för att hjälpa dig förstå hur och varför Next samlar in uppgifter om dig, för vem dessa uppgifter avslöjas samt vilka rättigheter du har. Du kan besöka vår webbplats startsida och surfa runt på vår webbplats utan att avslöja några personuppgifter. När du registrerar dig på Next ombeds du dock ange vissa uppgifter om dig själv.

Vilka uppgifter samlar vi in och hur inhämtar vi dem?

Vi får information på ett av två sätt - antingen direkt från dig, när du registrerar dig på vår webbplats, eller från tredje part, som upplysningsbyråer (till exempel för att bedöma din kreditvärdighet).

Om du registrerar dig hos oss ombeds du ange vissa uppgifter, som ditt namn, din adress, uppgifter om ditt kreditkort (endast om du betalar med kortet), ditt telefonnummer och din e-postadress, så att vi kan behandla och genomföra din order, meddela dig om orderns status och informera dig om specialerbjudanden och kampanjer.

Hur använder vi dina uppgifter?

Vi använder uppgifterna vi samlar in om dig för att:

  1. behandla dina ordrar
  2. hantera ditt konto (se även "Användning av information från kreditupplysningsbyråer")
  3. administrera webbplatsen
  4. övervaka mönster i kundtrafik och användning av webbplatsen, för att få hjälp att utveckla och förbättra designen och layouten på webbplatsen
  5. informera dig om förbättringar i våra tjänster, som förändringar på webbplatsen, nya tjänster och specialerbjudanden som kan intressera dig.
Du samtycker till att vi kan använda personuppgifter för att göra lämpliga bedrägerikontroller. Personuppgifter som du uppger kan avslöjas för kreditupplysningsbyråer eller byråer för bedrägeribekämpning, som kan spara dessa uppgifter. Om du har gett oss tillstånd att informera dig om våra produkter och tjänster via telefon, e-post eller skriftligt gör Next det i enlighet med lagen om sekretess och elektronisk kommunikation (Privacy and Electronic Communications Regulations 2003) och Direct Marketing Associations (DMA) handlingsregler.

Användning av information från kreditupplysningsbyråer och delning av kreditkortsuppgifter.
I syfte att främja ansvarsfull utlåning och av säkerhetsskäl kan vi genomföra sökningar hos kreditupplysningsbyråer när du registrerar dig hos Next. Ytterligare sökningar kan även göras innan vi beslutar om att acceptera beställningar och/eller bevilja ytterligare kredit. Byråerna sparar dessa sökningar. Vi kan även dela information om dig och hur ditt konto hanteras med kreditupplysningsbyråer, andra kreditgivare och relevanta tredje parter. Information om dig, andra i ditt hushåll och andra personer som du är kopplad till ekonomiskt kan användas för att verifiera din identitet och för en kreditbedömning av dig och dem. Vi kan även använda dina uppgifter för indrivning av betalning eller spårning av bedrägeri och skulder. Vi vidarebefordrar uppgifter om konton med utebliven betalning till inkassobyråer. Om du vill ha mer information om de kreditupplysningsbyråer som vi får information från och delar information med kan du skriva till koncernens chef för dataskydd på huvudkontoret eller via dataprotection@nextdirect.com. Ange ämnet Säkerhets- och sekretessfråga.

Vem avslöjar Next den information vi samlar in för?
Vi använder uppgifter om dig i andra syften än för att tillhandahålla köpfunktionen på webbplatsen. Till följd av detta kan vi avslöja dina uppgifter för:

  1. Kreditupplysningsbyråer - se ovan för mer information.
  2. Juridiska representanter och inkassorepresentanter i indrivnings- och skuldspårningssyften.
  3. ansedda företag, för att de ska kunna slutföra din order eller behandla dina uppgifter åt oss.
Vi kan kombinera din information med information som vi samlar in från andra företag och använda den för att förbättra och personifiera våra tjänster, innehåll och reklam.
Detta kan också göras på ömsesidig grund. Då och då gör vi delar av vår kundlista tillgänglig för noggrant utvalda företag. Om du inte vill att ditt namn och dina adressuppgifter ska göras tillgängliga, inte längre vill mottaga en Next-katalog eller vill varna oss för att duplicera utskick, ring kundservice eller skicka e-post till marketing@next.com. Next är förpliktigat att respektera din integritet.

Hålla kontakten med dig

Vi vill hålla dig uppdaterad om nya kollektioner, specialerbjudanden och förbättringar på webbplatsen.

Om du inte vill att vi ska kontakta dig kan du be oss sluta använda dina uppgifter och sluta skicka information till dig genom att skriva till koncernens chef för dataskydd på huvudkontoret eller via dataprotection@nextdirect.com. Ange ämnet Säkerhets- och sekretessfråga.

Du kanske fortsätter få utskick som redan är på väg under en kort tid medan vi behandlar din begäran.

Dina rättigheter enligt dataskyddslagen Data Protection Act 1998

Du har rätt att komma åt de personuppgifter vi har om dig. Om du vill se en kopia, skicka avgiften på 10 GBP och en skriftlig begäran till koncernens chef för dataskydd på huvudkontoret. Ange ämnet Säkerhets- och sekretessfråga. Om du tror att uppgifterna vi har om dig är felaktiga kan du kontakta koncernens chef för dataskydd på huvudkontoret eller via dataprotection@nextdirect.com. Ange ämnet Säkerhets- och sekretessfråga.

The Direct Marketing Association

Next är medlem i Direct Marketing Association (DMA) och är skyldiga att agera i enlighet med reglerna i DMA:s uppförandekod. Detta innebär att Next följer kommersiella standarder på hög nivå som har som syfte att:

  1. skydda din integritet
  2. se till att betalningar kan göras på ett säkert sätt
  3. meddela dig vad du har samtyckt till
  4. ordna eventuella klagomål.
Om du vill veta mer om DMA kan du besöka www.dma.org.uk

Next är även medlem i Mail Order Traders Association (MOTA) och följer deras uppförandekod. Vi åtar oss att hantera eventuella klagomål omsorgsfullt och snabbt. Om något klagomål inte kan lösas till kundens tillfredsställelse kan vi eller våra kunder begära medling av chefen för Mail Order Traders Association, postbox 51909, London, SW99 0WZ, Storbritannien.

Övervakning av kommunikation

Som en del av vårt åtagande att göra ytterligare förbättringar av de tjänster vi tillhandahåller våra kunder kan telefonsamtal till och från Next Directory spelas in eller övervakas och användas i utbildningssyfte. För att skydda våra datasystem övervakar vi inkommande och utgående e-post.

Ändringar i sekretesspolicyn

Vi granskar vår sekretesspolicy regelbundet och publicerar eventuella uppdateringar på webbplatsen. Denna sekretesspolicy uppdaterades senast den 23 februari 2009.

Kontakta oss

Om du har några frågor om denna policy eller Nexts användning av personuppgifter kan du skriva till koncernens chef för dataskydd på huvudkontoret eller via dataprotection@nextdirect.com. Ange ämnet Säkerhets- och sekretessfråga.

Kontaktuppgifter huvudkontor

Koncernens chef för dataskydd
Next Retail Ltd.
Desford Road,
Enderby,
Leicester.
LE19 4AT

Bekräfta byte av land

Vill du verkligen lämna den här webbplatsen?

Om du lämnar den här webbplatsen
förlorar du din varukorg och innehållet i den.

Avbryt